hund-linda-laser2 copy
citat-hund-linda-laser copy
Linda Laser (CMYK)
jakthund-linda-laser-logga
Thelma-Linda-laser-logga
citat-sår-linda
citat-hund-3

OM LINDA

Jag har levt nästan hela mitt liv med hundar.

Mina föräldrar hade uppfödning då jag var liten och lade tidigt en grund för mitt hundintresse. Olika raser har passerat men den som alltid stannat kvar är boxern.


Jag har själv haft uppfödning av Boxer sedan 1992 och har så länge jag minns fascinerats av hundens anatomi, muskulatur och rörelseschema samt vad som påverkar det. Jag har genom åren tävlat aktivt med mina hundar inom många grenar (junior handling, agility, lydnad, spår, sök). Jag har även varit aktiv utställare i hela Norden samt kvalat & ställt egna uppfödda hundar på Crufts, världens största hundutställning som arrangeras i England. Jag har haft lyckan att både äga och ha fött upp årets boxer vid flera tillfällen. Jag har även vunnit Republiken Jämtland vackraste hund & veteranen för året vid flertalet tillfällen. Nu senast 2018. År 2019 hade jag även äran att vinna Årets utställningsboxer i Norge.

 

Jag dömer hundutställning med jämna mellanrum sedan jag blev auktoriserad 2007. De raser jag är auktoriserad på är boxer, dobermann, riesenschnauzer, briard, cane corso, beauceron, berger de picard, chodsky pes och hollande herdershond. Fram till 2019 har jag haft domaruppdrag i Sverige, Norge, Finland, England, Irland, Australien, Brasilien, Sydafrika och Nya Zeeland. Jag har även dömt SM final i Junior handling 2011.


Mina utbildningar på hund är bland annat diplomerad massör (Axelsons), diplomerad TCM akupunktör hund & häst, Laserbehandlare häst/smådjur/ human (USA & Sverige). Sedan har jag såklart gått många kortare kurser inom olika grenar på häst/hund/humansidan.