fibromyalgi-Linda.laser.logga
fot-linda-laser-logga
Linda Laser (CMYK)
Nacke-Linda-Laserlogga
huvudvärk-migrän-linda-laserlogga
knä-lindalaserlogga2
ben-linda.laserlogga

FAQ

Jag är gravid. Kan jag få laserbehandling?

Nej, jag behandlar inte gravida.


Hur bör jag tänka efter behandling?

Eftersom du blir smärtlindrad bör du inte träna hårt efter. Risken att skada sig blir större. Det betyder också att om man rehabiliterar så bör man inte börja med nya övningar eller öka träningsmängden tre till fem dagar efter.


Jag äter mediciner kan jag lasras ändå?

Ja de allra flesta mediciner är det ingen fara att inta samtidigt som man behandlas med laser. När du bokar tid skriv ner vilka mediciner du äter och skicka mig. Om du sprutat en led med kortison bör det gå fjorton dagar innan man behandlar samma led med laser.


Kan alla behandlas med laser?

Nej. Vissa bör man inte behandla. T.ex behandlar jag inte personer med ex cancer, epilepsi, gravida eller barn under åtta år.


Hur länge håller en behandling i sig?

Laserljuset jobbar i kroppen tre till fem dagar efter behandling. Under dessa dagar kan man först få lite mer ont men det brukar vara övergående på några timmar. Sen brukar man bli bättre och bättre för varje dag. Det är olika för olika personer hur länge behandlingen sitter i. Dels såklart var man har ont, vilken diagnos man har och hur pass aktiv man är. Generellt säger man att laser halverar läkningstiden på sår, muskel-& senskador.


Stämmer det att man blir smärtlindrad direkt?

ASA som är företaget jag jobbar med har genom noggrant arbete över mer än trettio år kombinerat olika ljusvågor. Deras maskiner är världspatenterade och man har i flertalet studier visat att dessa ljuskombinationer ger en direktverkande smärtlindring. Andra maskiner kommer smärtlindringen som en sekundär effekt när inflammationen minskar.


Vad är det som sker i kroppen av ljuset? Är alla lasermaskiner likadana?

Nej. Laser är komplicerat. Det delas in i sju klasser, allt ifrån scannern i kassan på ICA till industriell laser som bränner och skär. Två av klasserna används som sk. biostimulerande. Men den ena klassen har bara penetreringsdjup på millimetrar vilket gör att man inte kan behandla så djupt under huden. Klass fyra som jag jobbar med går betydligt djupare vilket gör att man kan behandla allt från sårskador till ledproblem och djupa muskelskador. Vad som är viktigt att komma ihåg är att några lasertillverkare bedriver väldigt mycket forskning vilket ger en trygghet både för terapeut och patient. Dessa maskiner har ofta också ett brett spektum, vilket gör att man kan behandla många olika vävnader och djup.


Jag har artros i mina knän. Hur hjälper laser mot det?

Enkelt förklarat. Artros ger kroniska inflammationer i leden som i sin tur triggar smärta. Laserljuset smärtlindrar samt tar ner inflammationerna vilket i sig är viktigt för att hålla nere tillväxten av artrosen. Laserljuset hjälper även leden att återfå bättre rörlighet.


Jag har testat allt utom laser mot min värk. Är det värt att testa laser?

Ja det är verkligen värt testa! Min nya laser MIS jobbar både på smärtan och dess grundorsaker. Man kan såklart aldrig lova att man blir bättre men efter två-tre behandlingar brukar man kunna känna förbättring och kan utvärdera om man ska fortsätta behandla. Det är kvalitetsskillnad på olika maskiner.


Jag har haft ont i tjugo år. Är det ens möjligt att laser kan hjälpa mig?

Ja faktiskt. Jag har varit med om att problem som personen haft i femtio år har försvunnit! Skriv och berätta om dina problem så kommer jag förklara varför/varför inte laser kan hjälpa just dig.


Jag har testat laser men det funkade inte. Varför funkade det inte på mig?

Laser delas in i sju klasser vilka används lite olika. Två av klasserna används som sk. biostimulerande. Men den ena klassen har bara penetreringsdjup på millimetrar vilket gör att man inte kan behandla så djupt under huden. Klass fyra som jag jobbar med går betydligt djupare vilket gör att man kan behandla allt från sårskador till ledproblem och djupa muskelskador. Förutom att ha en bra maskin är det viktigt att man som terapeut har rätt diagnos, rätt frekvens för att nå rätt vävnad och att man har rätt behandlingsintervall. Om man inte svarar på behandling behöver man kolla så man verkligen har rätt diagnos, att terapeuten har bra maskin och är riktigt påläst då denne behandlar rätt vävnad på rätt djup. Med en komplett lasermaskin kommer resultaten från behandling oftast redan efter de första behandlingarna, man ska inte behöva gå femton gånger innan man utvärderar. Enligt studier säger man att nio av tio svarar på laserbehandling så det finns dock en liten chans att du inte svarar på behandling alls.


Går det lasra på en tatuering?

Med biostimulerande lasrar är risken att man värmer upp färgpigmentet så nej jag lasrar aldrig på men runt tatueringar.