Linda

"En fantastisk service och alltid ett lika varmt bemötande. Så ambitiös och så engagerad i varje fall!

Alla hundägare behöver en Linda! "

Presentation av Linda

Kontakt

Linda Näslund

Överbyn 235

834 98 Brunflo

0730-50 40 65

linda@lindalaser.se

Jag har levt nästan hela mitt liv med hundar.

Mina föräldrar hade uppfödning då jag var liten och lade tidigt en grund för mitt hundintresse. Olika raser har passerat men den som alltid stannat kvar är boxern.

 

Jag har själv haft uppfödning av Boxer sedan 1992 och har så länge jag minns fascinerats av hundens anatomi, muskulatur och rörelseschema samt vad som påverkar det. Jag har genom åren tävlat aktivt med mina hundar inom många grenar (junior handling, agility, lydnad, spår, sök). Jag har även varit aktiv utställare i hela Norden samt kvalat & ställt egna uppfödda hundar på Crufts, världens största hundutställning som arrangeras i England. Jg har haft lyckan att både äga och ha fött upp årets boxer vid flera tillfällen. Jag har även vunnit Republiken Jämtland vackraste hund & veteranen för året vid flertalet tillfällen.

 

Som nästan alla småtjejer red jag när jag var liten men efter att ha blivit avslängd blev jag rädd och lämnade hästvärlden. Intresset för trav har alltid varit stort i familjen då det i släkten finns flera framgångsrika amatörtränare. På 90-talet ägde pappa några travhästar och den ena tränade vi t.om själva under sommaren. Det var kul! Men hunderiet tog all min tid så hästarna försvann igen ur mitt liv. Under akupunktörutbildningen hade man dock möjlighet att läsa in häst parallellt sista terminen och det lät som en bra idé! Inte hade jag trott att jag skulle bli så intresserad av häst igen!

 

Som nästan alla småtjejer red jag när jag var liten men efter att ha blivit avslängd blev jag rädd och lämnade hästvärlden. Intresset för trav har alltid varit stort i familjen då det i släkten finns flera framgångsrika amatörtränare. På 90-talet ägde pappa några travhästar och den ena tränade vi t.om själva under sommaren. Det var kul! Men hunderiet tog all min tid så hästarna försvann igen ur mitt liv. Under akupunktörutbildningen tändes gnistan igen och jag hoppade på utbildningen på häst igen och köpte mig en varmblodig travare. Sedan dess har det blivit fler utbildningar på häst bl.a i lätt kiropraktik samt att jag tog B-tränarlicensen 2015. Numera jobbar jag även som förstaprovtagare under tävlingsdagar på Östersundstravet. Ett jobb som jag trivs väldigt bra med! Det är viktigt att alla sporter hålls rena och att djurens bästa sätts i fokus!

Min hunduppfödning ligger just nu på is men jag dömer fortfarande. De raser jag är auktoriserad på är boxer, dobermann, riesenschnauzer, briard, beauceron, berger de picard, chodsky pes och hollande herdershond. Fram till 2017 har jag haft domaruppdrag i Sverige, Norge, Finland, England, Australien, Brasilien & Sydafrika. Jag har även dömt SM final i Junior handling 2011.